Critical Mass is planning another single day mini convention.
Unlike other years, this one will be online from 12noon til 8pm, Adelaide time on Sunday January 31st.
We’ve organised a reprise of Eugen Bacon’s talk on Afrofuturism, and Adam Jenkins digs deep in history to tell us about A True Story by Lucian of Samosata.
There’s a panel on the New Doctor Who; talks on interesting new SF&F in print and on air; a talk about the Adelaide Uni SF Association, formed fifty years ago in 1971; and an assortment of podcasters to talk about their art. Add a few games, a reading of The Frankenstein Burlesque and time to chat with fellow fans in a virtual bar or two, and it should be an interesting day.
If you are interested in attending, or have an idea for a talk or panel you’d like to see, please contact roman (firstname.lastname@example.org), We’re also looking for volunteers to host the zoom and welcome guests (in one hour shifts, training provided).
Time: Sunday Jan 31, 2021 12noon Adelaide, 12:30pm Canberra, Melbourne, Sydney
Meeting ID: 860 1369 3109
Draft programme as at wed 27th below: updates posted here.
|Time (Adelaide)||The Foyer||Munden’s||Callahan’s||Space bar||The Patio||The lounge||The Bronze||Taffey’s|
|12 noon||Opening welcome (15mins)|
|12:20||New Written SF|
Panel with Kate Treloar, Tony Thomas, Roman Orszanski, ??? (40mins)
|1pm||“Afrofuturism, Speculative Fiction, genre boundaries and interfaces”:|
Eugen Bacon (30mins)
|1:40||Quiz (movies) (20min)|
|2pm||Early days at AUSFA |
2021 is the 50th anniversary of the founding of the Adelaide Uni SF Association (AUSFA), we thought it might be interesting to have a panel on the origins of AUSFA.
Alan Sandercock, Jeff Harris, Joy Window??, along with a few fans from later years. 40mins
|2:40||Treasure Hunt (20min)|
|3pm||From Fan to Pro:John D Berry (30mins)|
|3:40||A True Tale |
Adam tells us about a very old SF story: Widely hailed as the first science fiction story, A True Story, by Lucian of Samosata is a voyage to the edges of the universe and reason. The title is the first clue that this will be a tall tale. 40mins
|4:20||Quiz||Steampunk tea party/panel 40 mins|
|5pm||Best new SF on TV|
Terry Frost & Roman Orszanski & ??40 mins
|6pm||Audio/radio drama |
Roman + ?? looks at some of the interesting audio pieces out and about 30mins
|6:40||Jewish SF in Australia |
Gillian Polack (30 mins)
David Grigg [Two Chairs Talking], John Coxon [Octothorpe], Terry Frost [Martian Drive-In/Paleo-Cinema], Christina Lake [This Never Happens] and Roman Orszanski [KRAM-StuFf] talk about how & why they podcast. 40mins
|8:20||New Doctor Who Panel:|
Chris Pyman, Karen Carlisle ???? 40mins
A reading of the script from 1864 We are looking for volunteers to help with the reading…